5 plantaardige desserts voor Kerst

Voor het kerstdiner zetten we vijf makkelijke veganistische nagerechten op een rijtje. Feestelijk eenvoudig, om al je gasten tevreden te stellen.

1. Easy vegan chocolademousse met sinaasappel

Makkelijker dan dit wordt het niet. Deze chocolademousse maak je in een handomdraai, en zet je tijdens het opstijven lekker in de koelkast. En, wie houdt er nu niet van chocolade?

2. Vegan tiramisu

Bij tiramisu denk je waarschijnlijk aan bakken mascarpone en room. Maar dat hoeft helemaal niet: deze tiramisu is gemaakt van silken tofu. Minstens zo lekker als het origineel en geheel plantaardig.

3. Nutella taartjes met kokos en rood fruit

Deze feestelijke chocolade gebakjes zijn geschikt voor alle leeftijden. Ze doen het goed op kinderfeestjes, verjaardagen, maar misstaan ook niet als dessert van het kerstdiner. Serveer ze met kokosslagroom en rood fruit, of zet wat toppings op tafel en laat iedereen zelf zijn gang zijn. Vervang de Nutella door veganistische hazelnootpasta en check of de pure chocolade plantaardig is.

4. Kleine custard-gebakjes met kokos

Deze smakelijke custard gebakjes zijn makkelijk te maken en ideaal als kerstdessert. Maak het extra feestelijk door bovenop een krokant suikerlaagje te branden. Wie lust dat nou niet?

5. Cheesecake in a glass: dessert met witte chocolade en cranberry

Dit recept is makkelijk om vegan te maken. Zorg voor plantaardige witte chocolade (bijvoorbeeld op basis van rijstmelk) en vervang de honing door agavesiroop of ahornsiroop. 

More articles